matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
lb
KM:
π
Jak obliczyć 2sinx=−cosx? Czy to będzie x= −
?
6
16 lis 22:41
Jack:
podziel sobie na początek przez cos x (x≠π/2 + kπ ale to niczemu nie szkodzi)
16 lis 22:55
KM:
1
No czyli tg x=−
?
2
16 lis 23:24