pomoze ktos? bardzo prosze:(
pOmóżCiE:(: mam takie zadanie:
oblicz pole powierzchni calkowitej i objetosc graniastoslupa prostego, w ktorym przekatna
sciany bocznej ma dlugosc 13 cm , zas podstawa jest trojkat rownoboczny o boku dlugosci 12
cm. niech mi to ktos pomoze rozwiazac bardzo prosze
16 lis 20:59
pOmóżCiE:(: Marcin W. pomozesz , bardzo prosze
16 lis 21:02
Godzio:
a = 12
d = 13 =
√a2 + H2 ⇒ 169 − 144 = H
2 ⇒ H = 5
H = 5
V = P
p * H
16 lis 21:03
madzia: czyli jak to zrobic?:(
16 lis 21:05
Marcin W: tu trzeba rysunek a ja nie lubie rysowac na tej stronie bo topornie mi to idzie dlatego sie nie
bawie w rozwiązywanie stereometrycznych zadan w których zdałoby sie zrobić rysunek. Mozna tak
jak Godzio napisac cos ale jesli ktos kuleje z matmy to zapyta w godzia rozwiązaniu czym jest
a czym d czym H. Choć wprawny nieco uczeń wywnioskuje z zapisu i treści.
16 lis 21:07
Marcin W: jak juz nikt nie podejmie sie napisac jak czlekowi(latwo lekko i przyjemnie) to ci wtedy ładnie
rozwiąze madzia
16 lis 21:08
madzia: juz wiem jak

czyli to bedzie : u{143}
√3 u{4} * 5=
16 lis 21:11
madzia: wynik bedzie 15
√3
16 lis 21:14
Godzio:
Jestem tylko ciekaw jak mogło wyjść 15

?
16 lis 21:16
madzia: a noie 15
16 lis 21:18
Godzio:
36√3 * 5 = 180√3
16 lis 21:18
16 lis 21:19
16 lis 21:20
Marcin W: madzia wiem ale nie lubie rysować skanować i cudować

może kto inny jest chętny ja się muszę
zbierać niestety z tego forum
16 lis 21:22
madzia: yhym, al edzieki wielkie przynajmniej za to zadanie
16 lis 21:24
madzia: Godzio , pomozesz w tym drugim zadaniu?
16 lis 21:25