Oblicz pole obszaru ograniczonego wykresem funkcji.
ysiulec: Oblicz pole obszaru ograniczonego wykresem funkcji y = |x − 3| −2 i osią OX.
W zasadzie proste, proste przesunięcie wykresu y=|x| o wektor, w tym wypadku [3, −2].
Do tego momentu wszystko OK, jednak... jakie pole?
W odpowiedziach jest "4", zupełnie nie rozumiem skąd.. ?
Rysunek wykresów:
http://www.wykresyfunkcji.pl/graphs/4e05b3c39676e908b37455c47c2480a1.png
16 lis 20:28
Marcin W: a nie jest w odp 5?
16 lis 20:38
Marcin W: obszarem jest trójkąt o podstawie dlugosci 4 i wysokosci 2 czyli P=0,5*4*2=4 czyli ok
16 lis 20:40
Godzio:
16 lis 20:41
16 lis 20:41
Marcin W: Ja napisałem godzio potwierdzil i narysował ja tez wrzucilem rysunek i wszyscy są szczęśliwi
16 lis 20:42
ysiulec: Wielkie podziękowania w waszą stronę, ot w zeszycie narysowałem ośkę X do 4, stąd "ściana" przy
rozwiązywaniu.

Banalne, a i tak łatwo się na czymś złapać
16 lis 20:46
Godzio:
16 lis 20:47
nick: x2/x
19 wrz 09:47
;): f(x) = |x+4| + |x−2| − 10
5 mar 20:32
aaaaaaaaaa: f(x)= |x+2|−|x|+x
17 gru 19:39