matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja f(x)
kapsula:
funkcja okreslona f(x) =
√
5+x
+
√
x
+
√
5−x
uzasadnij że f(3)=
√
3
(
√
6
+1) zrobiłem: f(3)=
√
8
+
√
3
+
√
2
co dalej ?
16 lis 19:37
Grześ:
√
8
=2
√
2
16 lis 19:38