potrzebuje pomocy! wielomiany
Tomasz : Czy mógłby ktoś wytłumaczyć, jak rozwiązań wielomian.
Rozłóż wielomian na czynniki.
x4 − 5x3 + 6x2
16 lis 19:26
Marcin W: wyciagnij x2 przed nawias
16 lis 19:28
stanislaw:
x2(x2 −5x +6)
Δ =
16 lis 19:28
M4ciek: W(−1) = 0
Podziel Twoj wielomian przez dwumian (x+1)

Potem zobaczymy co dalej.
16 lis 19:28
M4ciek: Koledzy szybszy sposob maja no to rob jak mowia
16 lis 19:29
Tomasz : To teraz z twierdzenia pitagorasa skorzystać?
16 lis 19:29
Grześ: z czego

hoho, ciekawe ciekawe
16 lis 19:30
stanislaw:
Δ = 1
√Δ= 1
x1 = 2 , x2 = 3
x2 (x − 2 )(x −3)
16 lis 19:30
Tomasz : aha, dobra rozumiem

tam wczesniej to mi sie pomylilo
16 lis 19:31
Tomasz : babcia przywiozła 3 dwu kilowe wory skuna. Po spaleniu 16 lufek, jaki jest poziom thc we krwi u
niedźwiedzia?
16 lis 19:35
M4ciek: B.smieszne
16 lis 19:36