POMOCY
Cody24: POMOCY!
zad 1
Oblicz obwód czworokąta ABCD jeśli A= (−1, 4) B= (2,3) C= (1, −3) D= (−2, 2)
zad 2
Wierzchołki trójkąta abc mają współrzędne A= (0,0) B= (7, 4) C= (−1 ,8) Oblicz pole trójkąta
ABC
16 lis 19:08
Marcin W: 1) wzór na długość odcinka sie klania latwe bo tylko podstawić lub pitagoras

zad 2
tak samo albo narysować w ukladzie i z pitagorasa powyliczać
16 lis 19:13
M4ciek: Marcin W a gdzie jest powiedziane ,ze ten Δ w zad.2 jest prostokatny

Ad. 2 Jest w tablicach taki wzor gdzie majac wierzcholki Δ mozemy policzyc jego pole

Nie ma go wlasnie tu chyba ,ze nie umiem znalezc.
16 lis 19:23
Cody24: wiem ale mi wychodza jakies glupoty wez mi napisz obliczenie
16 lis 19:25
Marcin W: Mam na mysli piszac pitagoras ze mozna policzyc dl bokow z pitagorasa

nie musi byc
prostokatny
16 lis 19:31
M4ciek: Ad.1
Mamy taki wzor :
IABI = √ (x2 − x1)2 + (y2 − y1)2 = dlugosc boku
Podstaw dane policz boki i je dodaj ...
16 lis 19:32
Marcin W: M4ciek pokazac ci jak policzyc z pitagorasa

?
16 lis 19:33
Cody24: a do ad2?
16 lis 19:34
Cody24: nie nierozumiem
bo na koncu ksiazki mam rozwiazanie i pisze pierwiastek z 10 + pierwiastek z 37 + pierwiastek z
34 + pierwiastek z 5
16 lis 19:38
M4ciek:
No poprosze

Zawsze sie czegos naucze.
16 lis 19:39
Marcin W: juz chwila

wrzuce na serwer zad 2 tylko z pitagorasa wyliczone
16 lis 19:42
16 lis 19:48
Marcin W: Proszę

to miałem na myśli mówiąc Pitagoras
16 lis 19:48
M4ciek: Fajne to

Bede z tego korzystal
16 lis 19:51