Funkcja wymierna
razor1911: Siemanko.
Mam tu sprawdzian z 3 klasy technikum. Jutro mam poprawę możecie spojrzeć na te zadanka i jeśli
ktoś jest chętny to rozwiązać?

Z góry dziękuje ślicznie

1)Oblicz:
2. Wykonaj działania:
| | 2x2−x | | 1−x | |
b. |
| * |
| = |
| | x − 1 | | 3x | |
3.Rozwiaz
4.Narysuj wykres funkcji i podaj jej wlasnosci
Prosze o pomoc
16 lis 19:05
Kejti: nie potrafisz ich zrobić?
16 lis 19:06
razor1911: Nie potrafie
16 lis 19:07
Kejti: nie potrafisz ich zrobić?
16 lis 19:07
R.W.16l?: sprawdzian z 3 klasy technikum, hehe jak ja chce mieć takie już teraz, w II LO
16 lis 19:07
M4ciek: Jak ja bym mial jutro taki sprawdzian to bym sie naprawde ucieszyl

Jak wyzej ... Mamy je dla siebie zrobic
16 lis 19:07
Kejti: ojj.. coś się psuje..
wzory skróconego mnożenia znasz?
16 lis 19:08
razor1911: Oj no dobra dla was proste dla mnie niestety nie.
16 lis 19:09
razor1911: cos znam
16 lis 19:10
M4ciek: Jak przykladu a) nie potrafisz zrobic to naprawde szacunek w III klasie Technikum...
16 lis 19:10
R.W.16l?: Dobra, olać co umie a czego nie, prosi o pomoc to pomozemy? POMOZEMY
16 lis 19:14
razor1911: czyli nie napiszecie?
16 lis 19:14
R.W.16l?:
1a) zamień górne na iloczyn (a2−b2=(a+b)(a−b)
2a) zamień górne i dolne na iloczyn licząc miejsca zerowe za pomocą delty
16 lis 19:23
R.W.16l?: | | a | | c | | ad | | cb | | ad+cd | |
2. |
| + |
| = |
| + |
| = |
| |
| | b | | d | | bd | | db | | bd | |
16 lis 19:31
16 lis 19:31
R.W.16l?: | | a | |
3.a |
| =c, a=b*c i liczysz x |
| | b | |
16 lis 19:32
R.W.16l?: a co do wykresu to radzę Ci wziać duuuużo kolorów

przekształcenie
| 1 | | 1 | | 2 | | 2 | |
| −> |
| −> |
| −> |
| −2 |
| x | | x+1 | | x+1 | | x+1 | |
1/x −> przesuń na osi x o 1 w lewo −> kf(x), k=2 −> przesuń na osi y o 2 w dół
16 lis 19:36
R.W.16l?: narysuj i opisz co widzisz

parabola zapewnie majaca jakies miejsce zerowe, przecięcie z osią
y... nie wiem co jeszcze moze byc
16 lis 19:37
R.W.16l?: eta wsjo aj fink
16 lis 19:37
Kejti:

jakoś tak..
tam powinna być drobna poprawka − dolne ramie tej po prawej nigdy nie dosięgnie do −2..ale już
nie chciało mi się od nowa robić..
16 lis 19:42
R.W.16l?: 
za chęci
16 lis 19:45
M4ciek: Nawet ladne

Ja nie umiem w ogole rysowac
16 lis 19:46
Kejti: za same chęci bo rysunek Ci nie wyszedł
16 lis 19:46
R.W.16l?: hehe, szczerze to mialem na mysli brawa za chęć ogólnie rysowania, ale jak chcesz
16 lis 19:48
razor1911: Dzieki boys wiecej krytyki niz zadania xd
pzdr Razor1911
16 lis 19:51
Kejti: boys? czekaj Ty..
16 lis 19:52
M4ciek: Jakiej krytyki

Motywujemy Cie samemu do rozwiazywania.
16 lis 19:52
M4ciek: boys boys boys ....
16 lis 19:53
Grześ: Uważaj razor, Kejti jest
dziewczyną i potrafi być groźna
16 lis 19:53
razor1911: Z logarytmami jutro zawitam kartkowke mam
16 lis 19:54
Kejti: Macieju.. igrasz z ogniem ;>
16 lis 19:54
razor1911: taaaa sorry Kejti
16 lis 19:54
Marcin W: Grzes a ktora dziewczyna jest niegrozna ?!

chyba ze maluje paznokcie to bezbronna
16 lis 19:54
M4ciek: Lepiej nie witaj tylko sam rob
16 lis 19:54
razor1911: Uwierz , ze w mojej szkole by Cb nie nauczli.
16 lis 19:55
M4ciek: Kejti to taka piosenka byla

Nie denerwuj sie
16 lis 19:55
R.W.16l?: ... odbiło Wam
16 lis 19:56