matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
Jogi:
Znajdź wszystkie liczby spełniające równanie: cos
2
x=cosx
16 lis 18:56
M4ciek:
cos
2
x − cosx = 0 cosx(cosx − 1) = 0 cosx = 0 v cosx − 1 = 0
π
x =
+kπ v cosx = 1
2
π
x =
+kπ v x = π + 2kπ
2
16 lis 19:04