matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Kwadrat
Mariusz :
Różnica miedzy przekątną kwadratu a jego bokiem jest równa 4. Oblicz pole tego kwadratu
16 lis 18:37
Grześ:
d−a=4 d=
√
2
a
√
2
a−a=4 a(
√
2
−1)=4
4
a=
√
2
−1
Dalej sam policz
16 lis 18:39