Proszę o szybkie rozwiązanie, pliss ;]
BoBeK ^^: Zapisz zależność y od x. Czy ta zależność jest proporcjonalnością prostą? Jeśli tak − podaj
współczynnik proporcjonalności.
a) x− długość boku kwadratu, y− obwód kwadratu.
b)x− długość krawędzi sześcianu, y− objętość sześcianu,
c) x− promień okręgu, y− długość okręgu.
d) x− promień koła, y − pole koła,
e) x− długość boku kwadratu, y − długość przekątnej kwadratu.
16 lis 18:07
BoBeK ^^: Pomoze mi ktos ;>


pliss bo nie wiem jak to zrobic, nie czaje wgl
16 lis 18:27
BoBeK ^^: PLISSS POMOZCIE MII

!
16 lis 19:00
BoBeK ^^: nikt tego nie umie
16 lis 19:28
Grześ:
a) y=4x
b)y=x3
c)y=2πx
d)y=πx2
e)y=x√2
16 lis 19:31