matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
x
xxx:
w ostrosłupie prawidłowym czworokątnym krawędź boczna o dlugosci k tworzy z plaszczyzna podstawy kąt o mierze 45. oblicz wysokosc sciany bocznej
16 lis 17:45
michal:
√
2
sin45
o
=
2
√
2
H
=
2
k
k
√
2
H=
2
1
d=H
2
d=k
√
2
d=
√
2a
2
d
a=
√
2
a=k
1
h
2
+(
k)
2
=k
2
2
1
h
2
=k
2
−
k
2
4
3
h
2
=
k
2
4
√
3
h=
k
2
16 lis 18:48
xxx:
dzieeekuje
16 lis 18:50