parametr
zuzaaa: Dane jest równaie z niewiadomą x: |x+6| = 5−3a
Określ liczbę rozwiązań równania ze wzgędu na wartość parametru a
16 lis 17:10
Godzio:
| | 5 | |
Brak rozwiązań: 5 − 3a < 0 ⇒ a > |
| |
| | 3 | |
| | 5 | |
1 rozwiązanie: 5 − 3a = 0 ⇒ a = |
| |
| | 3 | |
| | 5 | |
2 rozwiązania: 5 − 3a > 0 ⇒ a < |
| |
| | 3 | |
16 lis 17:19
zuzaaa: dzięki bardzo a powiedz mi jeszcze co to jest ten kwadracik? i czy lub?
16 lis 17:23
mac: kwadracik? chodzi ci o rysunek wykresu wartości bezwzględnej?
16 lis 17:32