Równania Wymierne
Alex: 5 razy robiłem to zadanie analizowałem krok po kroku i nie znalazłem błędu piszę tutaj w
ostateczności możecie to wyliczyć ? Nie musicie podawać całego rozwiązania tylko x1 i x2 chyba
że będzie dobry wynik to zapytam jak to zrobiliscie
| x − 5 | | 2x | | x + 1 | |
| : |
| = |
| |
| x | | x + 1 | | x | |
16 lis 16:59
voltage: No dobra to mi wychodzi
x
1=−1 ale nie należy do dziedziny
x
2=−5
16 lis 17:28
agu: voltage: dzięki za wczorajszą pomoc

. wyszło mi później wszystko dobrze, bo sprawdzałam

.
Przepraszam, że w czyimś poście pisze xd
16 lis 17:30
voltage: Chociaż to −1 chyba też jest w dziedzinie
agu: to dobrze
16 lis 17:33
Alex: no i zle wychodzi

tzn mi wychodzi tak samo jak tobie ale w odpowiedziach jest inaczej
16 lis 17:41
voltage: A te odpowiedzi to są wiarygodne?

Może za chwilę tu jakiś "kozak" wejdzie i rozproszy wszelkie wątpliwości
16 lis 17:43
Alex: oby

a wmiedzyczasie Voltage jak mozesz zajrzyj na wpis typa o nicku Marian

moze bedziesz
wiedział o co chodzi bo szczerze bardziej mi na tamtym zalezy niz na tym
16 lis 17:56