Kto wie jak to zrobić ?
Ona: suma długości wszystkich krawędzi czworościanu foremnego wynosi 42 dm oblicz objętość tego
czworościanu
16 lis 16:42
Ona: halo
16 lis 16:58
Ona: kto pomoże
16 lis 17:19
Faraday:
Za Wikipedią:
Czworościan foremny − czworościan, którego ściany są identycznymi trójkątami
równobocznymi. Jeden z pięciu wielościanów foremnych. Posiada 6 krawędzi i 4 wierzchołki.
Teraz będziesz już wiedziała?
16 lis 17:23
Ona: 42 dm = 420 cm
420 :8= 70 cm −> po tyle maja krawędzie
czyli a= 70 cm
i podstawić do wzoru na V
16 lis 18:34
16 lis 19:00