Proszę o pomoc, nie wiem jak się za to zabrać:(
:: Przekątne AC i BD prostokąta ABCD są zawarte odpowiednio w prostych l1: x+7y−22=0 oraz l2:
x+y−4=0. Bok BC prostokąta zawiera się w prostej k: 2x−y−14=0
a.) wyznacz współrzędne wierzchołków A, B, C, D
b.) Oblicz odległość przecięcia przekątnych AC i BD od dwóch nierównoległych boków tego
prostokąta
c.) napisz równanie okręgu opisanego na prostokącie ABCD
16 lis 16:28
:: Czy ktoś potrafi mi z tym pomóc ?
16 lis 16:34
mac: Najpierw z postaci ogólnej na liniową i rysujesz te funkcje na wykresie
16 lis 16:37