wykres
Hania: Narysuj wykres funkcji y=f(x). Wyznacz wartość najmniejszą i największą funkcji osiąganą w
podanym przedziale:
a) f(x) = 2x−1 <−1;3>
16 lis 15:16
Mateusz: Żeby narysowac wykres tej funkcji musisz przesunąc wykres funkcji 2x o 1 jednostkę w prawo
16 lis 15:27
Basia:
narysuj wykres g(x)=2x i przesuń go o 1 w prawo
ta funkcja jest rosnąca, to dla którego argumentu z przedziału <−1,3> przyjmie wartość
najmniejszą, a dla którego największą ?
policz te wartości
16 lis 15:29
Basia:
teraz ja się spóźniłam
16 lis 15:30
Hania: jeszcze raz można wytłumaczyć jak to policz najmnijsza i najwieksza wartosc? nie rozumiem za
bardzo...
16 lis 15:47