Proszę o pomoc!
agna443: Pewnego dnia w księgarni sprzedano 10 książek z informatyki i 5 książek z matematyki za łączną
sumę 350 zł. Innego dnia sprzedano 7 książek z informatyki i 4 książki z matematyki za łączną
sumę 260 zł. Ile kosztowała książka z informatyki a ile z matematyki?
16 lis 14:35
Basia:
pomyśl chwilę
x − cena książki I
y − cena książki M
10x+5y=350
dopisz drugie równanie i rozwiąż układ równań
16 lis 14:56
Mateusz: układ rownan do rozwiązania
{10x+5y=350
{7x+4y=260
x−cena książki do informatyki
y−cena książki do matematyki
16 lis 14:58
Mateusz: Widze że się spóżniłem
16 lis 14:59