Największą liczbą spełniającą równanie x^2+x-6=0 jest
JEANNE: Największą liczbą spełniającą równanie x2+x−6=0 jest
a)0
b)4
c)3
d)6
15 lis 20:49
Jack:
podstaw dla x=0, x=4, x=3 x=6 i policz...
15 lis 20:51
JEANNE: ok dzięki
15 lis 20:52
quart: a jakakolwiek z tych liczb spełnia?
nie tylko 2?
15 lis 21:59
mariusz: quart, jeszcze −3, ale rzeczywiscie cos jest nie tak ; )
15 lis 22:04
Gustlik: Ale kombinujecie... Najprościej obliczyć deltę, potem x1 i x2 i wybrać większy z pierwiastków
i po kłopocie. To przecież zwykła funkcja kwadratowa.
16 lis 00:19
Basia:
oni właśnie tak liczą, tylko wynik im się nie zgadza z odpowiedziami
16 lis 00:22
kasia: x − 6 = 2 jakie jest równanie
11 cze 10:43
5-latek. : liniowe
11 cze 15:35