POMÓŻCIE ROZWIĄZAĆ NIERÓWNOŚĆ
DORIS: (16−9X2)(X2+9)(X+9)2≥0
15 lis 20:31
ce es: x
3 = −3
x
4 = 3
x
5 = −9
| | 4 | | 4 | |
rozwiązanie x=<−9,−3>∪<− |
| , |
| >∪<3,+∞) |
| | 3 | | 3 | |
15 lis 20:40
DORIS: Czy mogę prosić o rozpisanie tego przykładu

Bo nie wiem skąd tyle miejsc zerowych
15 lis 20:45
DORIS: Rozwiąż nierówność:
−x4−6x3−8x2≥0
Proszę o pomoc:(
15 lis 20:48
ce es: | | 4 | | 4 | |
(16−9x2) = 0 z tego x = |
| lub − |
| |
| | 3 | | 3 | |
x
2+9=0 z tego x = 3 lub x = −3
x+9=0 z tego x = −9
15 lis 20:49