Praca domowa :/
Daniel: Witam wszystkich. I prosił bym o pomoc w zadaniu. oto ono::
Dane są wierzchołki trójkąta A=(−3,2) B=(−4,−5) C=(3,7)
a)Oblicz obwód trójkata
b)wyprowadź równanie symetralnej boku AB
c)wyprowadź równanie środkowej AD
d)wyprowadź równanie wysokości upuszczonej z wierzchołka A
Z góry dziękuje za pomoc
15 lis 19:33
Daniel: błagam pomocy
15 lis 19:52
Daniel: Próbuje sam coś liczyc ale nie wiem co mi z tego wychodzi..
a) Liczę dł. boku AB= √(−3−(−4))2+(2−(−5))2
AB= √12+82
AB= √1+64
AB= √65
AB=
15 lis 20:07
Daniel: pomoże ktos?
15 lis 20:29
Grześ: a ile to 2−(−5)=... hmm
15 lis 20:31
Daniel: no chyba 7 wiec:
AB= √1+49
AB= √50 − i co tak zosatwić
15 lis 20:36
Grześ:√50=5√2
15 lis 20:39
Daniel: Wyszło mi boki
AB=√50
BC=√5
AC=√61
Dobrze
15 lis 20:40
Daniel: Kurde no to jutro 1 za P/d Juz ponad godzinkę zadanko nie zrobione i nie wiem co dalej..