Funkcja liniowa
Gaga: po zapisaniu równania prostej y= U {3−4x} {6} w postaci kierunkowej, otrzymamy równanie....
15 lis 18:46
Michał: | | 3−4x | |
y= |
|  /*6 |
| | 6 | |
6y = 3−4x
4x+6y−3=0
15 lis 18:47
Mateusz: | | 3−4x | |
y = |
| takie jest równanie  jak tak to wyznacz z tego po prostu x i zapisz w postaci y |
| | 6 | |
= ...
15 lis 18:48
Mateusz: poprawka zle doczytałem polecenie

michał dobrze zrobił
15 lis 18:49
Gaga: rozwiazanie ma byc takie y=−23x + 12
15 lis 18:58
witek: Prosta prostopadła do prostej o równaniu y=0,25x+2 i przechodza przez punkt K=(−4,4) ma
równanie
15 lis 19:00