matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
poprawcie mnie
vackerman:
Obwód rombu jest równy 12, a suma długości jego przekątnych 8. OBLICZ POLE. d
1
+d
2
=8−−−−−−> d
1
=8−d
2
d
1
2
+d
2
2
=4
2
64−16d
2
+d
2
2
+d
2
2
=16 64−16+2d
2
2
−16d
2
=0 24+d
2
2
−8d
2
=0 no i teraz Δ wychodzi ujemna
15 lis 17:42