matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz
Ewa:
log
5
5 − log
5
125
15 lis 15:37
Basia:
log
5
5=a ⇔5
a
=5 ⇔ a=.... ile ? log
5
125=b ⇔ 5
b
=125 ⇔ b=... ile ?
15 lis 15:39
Dorota:
log
5
5 − log
5
125 = log
5
5
125
=
1
25
15 lis 16:58