granica ciągu
brg: obliczyć granicę ciągu o wzorze ogólnym :
lim n→∞=
n√n10−2n2+2
Nie mam koceptu
15 lis 11:36
Basia:
n√n10−2n2+2 = n√n10*(1−2n8+2n10)=
n√n10*√(1−2n8+2n10)=
(n√n)10*√(1−2n8+2n10) → 110*√1−0+0 = 1*1=1
15 lis 12:02
Tomek.Noah: Basiu no nie wwiekm czy
n√n10=110
15 lis 12:05
Tomek.Noah: ja bym zastosowal twierdzenie o trzech policjantach
15 lis 12:05
15 lis 12:07
Tomek.Noah: sry Basiu dobrze zapomnialem tw. granicy ciagu i wzory
15 lis 12:08
brg: masakra, dzięki po raz kolejny
15 lis 12:10