matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
powierzchnia trójkąta
MMM:
Obliczyć powierzchnię trójkąta o wymiarach boków: a= 82,74 b=22,00 c=88,23 oraz drugiego trójkąta o bokach: a=84,64 b=82,74 c=18,28
15 lis 10:21
Basia:
zastosuj wzór Herona jest tutaj
https://matematykaszkolna.pl/strona/503.html
15 lis 11:08
MMM:
Dzięki. Zupełnie o tym wzorze zapomniałem.
15 lis 12:44