Dana jest funkcja f. Wyznacz zbiór wartości i narysuj wykres funkcji.
Aska: Dana jest funkcja f określona wzorem f(x)=|x|x dla x ∊R\{0}.
Wyznacz wzór wartości funkcji f. Narysuj wzór tej funkcji.
14 lis 23:07
Godzio:
| | ⎧ | 1 gdy x ∊ (0,∞) | |
| f(x) = | ⎨ | |
|
| | ⎩ | −1 gdy x ∊ (−∞,0) | |
Zresztą chyba sobie poradzisz
14 lis 23:09
Aska: jasne

tylko zastanawia mnie skąd się wzięło to 1 i −1
14 lis 23:14
Basia:
definicja wartości bezwzględnej jaka jest
14 lis 23:21
Aska: nie pamiętam ?

mój błąd
14 lis 23:31
Eta:
{ x dla x≥0
|x|= {
{ −x dla x <0
14 lis 23:35
14 lis 23:36