pomocy
HOney: Funkcja f określona jest wzorem:
f(x) = x2+1 dla x ≥ 0
3x +1 dla x ≤ 0
Znajdz zbiór rozwiązań nierowności f(x) ≤ 0
14 lis 20:52
Godzio:
f(x) ≤ 0
x
2 + 1 ≤ 0 −− sprzeczność
3x + 1 ≤ 0
| | 1 | |
x ≤ − |
| −−− to będzie odp. |
| | 3 | |
14 lis 20:53
HOney: Funckja f określona jest wzorem f(x) = (x−4)3 + (3x−8)2
a− znajdz te argumenty, dla ktorych wartosci funkcji f są mniejsze od wartości funkcji g(x) =
x3−x2−8x+8
b− znajdz miejsca zerowe funkcji f
14 lis 21:06
M: najpierw wylicz (x−4)3 i (3x−8)2
14 lis 21:29