CIągi;/
Ania: Niech ciąg Cn będzie ciągiem geometrycznym o wyrazach róznych od 0. Zatem ciągiem geometrycznym
jest ciąg określony wzorem
A) An=Cn*Cn+1
B)An=2Cn
C)An=|Cn|
D) An=(−1)n*Cn
14 lis 20:18
Joasia: | | An | |
należy wszedzie wyznaczyć co to jest An+1 p[otem podzielić |
| jeśli wyjdzie |
| | An+1 | |
stała liczba (ogólnie zapisana) to to jest ciag geomet. za c
n podstaw c
1q
n−1 , zdaje sie
ze odp to a i d ale sprawdz
14 lis 20:36
Joasia: | | An+1 | |
w sumie podzielić |
| ale i tak musi wyjsc liczba |
| | An | |
14 lis 20:37