bardzo prosze o pomoc...
Bezradna z fizyki: Łódka oddala się prostopadle od brzegu rzeki z szybkością vc=3,2m/s. Szybkość nurtu rzeki
względem brzegu wynosi vrz=2,4m/s. Szybkośc rzeki jest równa 32m. Oblicz:
a) wypadkową szybkośc łodki
b)czas, w którym łodka przepłynie rzekę
c) długośc odcinka o jaki woda zniesie łodkę
d) długość drogi pomiędzy brzegami
Wykonaj odpowiedni rysunek, zaznacz na nim wektory prędkości łódki, nurtu i prędkości
wypadkowej v. Zaznacz odcinki dróg, o których mowa w zadaniu.
14 lis 14:55
Bezradna z fizyki: hej! pomoże ktoś?... proszę
14 lis 15:01
Bezradna z fizyki: plisss... potrzebuję tego na jutro!...
14 lis 15:17
jacek: Szybkość czy szerokość rzeki jest równa 32m?
14 lis 16:18
jacek:

a) v
w=
√vc2+vrz2=4m/s
14 lis 16:55
14 lis 17:06
jacek: d) Rozumuję w ten sposób że mam obliczyć długość drogi przebytej przez łódkę czyli PB, więc
14 lis 17:13
jacek: b) Z d) IPBI=40 m= s
1 t
1=?
W zadaniu prędkość wypadkową wziąłem v
w a nie v
14 lis 17:19
Bezradna z fizyki: szerokosc rzeki jest równa 32m...
14 lis 18:42