za
maciej: napisz rownanie okregu o srodku s(1,2) przechodzacego przez punkt (5,3)
14 lis 13:08
Bogdan:
Oblicz najpierw długość promienia tego okręgu.
14 lis 13:24
R.W.16l: ... Prosta przechodząca przez A i B:
/yA=axA+b
\yB=axB+b
z tego liczysz a i b znając współrzędne pktów A i B
14 lis 13:25
M4ciek:
( x − a ) 2 + ( y − b )2 = r2
( 5 − 1 ) 2 + ( 3 − 2 )2 = r2
16 + 1 = r2
( x − 1 )2 + ( y − 2 )2 = 17
14 lis 13:26
R.W.16l: aaa okrąg sorry
14 lis 13:39
R.W.16l: XD
14 lis 13:39
M4ciek: A to ja bylem wczoraj na imprezie
14 lis 13:40