Przedziały liczbowe
OMG!: Podaj najmniejszy przedział (a;b) gdzie a∊C i b∊C, do którego należy liczba:
14 lis 12:45
OMG!: Odpowie ktoś?
14 lis 13:26
Bogdan:
Usuń niewymierność
14 lis 13:29
M4ciek:
| 1 | | 1 | | 2+√2 | | 2+√2 | | 2 + 1,41 | |
| = |
| * |
| = |
| = |
| = 1,7 |
| 2−√2 | | 2−√2 | | 2+√2 | | 2 | | 2 | |
Przedzial to (1,2) tak mi sie wydaje
14 lis 13:30
OMG!: Przedział jest dobry, ale skąd (1,2)?
14 lis 13:35
OMG!: A tutaj?
2 + √2
14 lis 13:36
M4ciek:
a tutaj 2 + 1,41 = 3,41
(3,4)
14 lis 13:38