matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
gdzie bład
ilak:
sin kąta ostrego=U{
√
8+
√
15
{4}.Oblicz (sinα+cosα)
2
z jedynki tryg: cos
2
α=1− U{
√
8+
√
15
{4}
2
64+16
√
15
+15
c02
2
αl=1 −
16
i wychodzi ze
−63−16
√
15
cos
2
α=
16
gdzie bład?
dzieki
13 lis 22:13
ewcia:
√8+√15
8+
√
15
(
)
2
=
4
16
13 lis 22:17