matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wielomiany
martuś:
Rozłóż na czynniki wielomiany: W(x) = x
5
+ 3x
4
− 4x
3
− 12x
2
, W(x) = x
4
− 10x
2
+ 9, W(x) = (x
2
+ 1)
2
− 4, Potrzebuje pomocy. Bardzo proszę o rozwiązanie
13 lis 21:54
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/strona/118.html
13 lis 21:56