matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Liczba -u{1}{2} jest miejscem zerowym funkcji
Jola:
Liczba −
1
2
jest miejscem zerowym funkcji a)f(x)=2(x+2)
2
b)fx)=4(4x+1)
2
c)f(x)=5(10x+5)
2
d)f(x)=8(8x+2)
2
Proszę mi tylko powiedzieć co trzeba na początku zrobić a dalej pewnie sobie już poradzę
13 lis 21:42
KM:
−1
Podstawić do wzoru współrzędne punktu (
, 0) i zobaczyć, dla której funkcji się zgadza.
2
13 lis 21:45
Jola:
Dzięki za pomoc
13 lis 21:49