matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
takkie zadanko z planimetrii
vackerman:
Oblicz miarę kąta ostrgo rombu, w którym długość boku jest średnią geometryczną długości jego przekątnych
13 lis 17:25
Basia:
wskazówki: P=a
2
*sinα
e*f
P=
2
a=
√
e*f
13 lis 17:28
vackerman:
α=30stopni?
13 lis 17:31