trygonometria
Does: Do miski w kształcie pólkuli nalano wody na wysokosc równą promieniowi r oblicz największy
kąt na jaki mozna przechylic misę tak aby woda nie wylała się.
13 lis 15:26
Basia:
jeżeli dobrze przepisałeś (aś) to jest pełno, wcale nie można przechylić
13 lis 16:27
Does: | | 1 | |
Miało byc na wysokośc równą |
| r przepraszam za błąd |
| | 2 | |
13 lis 17:52
dero2005:

sin α =
r2r =
12
α = 30°
13 lis 22:35
Basia:
możliwe, ale skoro autorowi nie zależy, to mnie się nie chce zgadywać
13 lis 23:56