Oblicz pochodną
bk: 1 zad. [ln(3x
2−x)e
3x]'
2 zad. (e
xsin6x)'
| | ln2(6x3−3x2) | |
6 zad. |
| |
| | e2x2−x | |
13 lis 14:34
think: zad1
policz pochodną iloczynu czyli masz
(ln(3x2 − x))'*e3x + ln(3x2 − x)*(e3x)' = .... pamiętaj o pochodnych wewnętrznych
13 lis 14:41
think: zadanie 2 analogicznie...
13 lis 14:41
think: natomiast zadania 3−6 liczysz z pochodnej ilorazu
| | P(x) | | P'(x)*Q(x) − P(x)*Q'(x) | |
( |
| )' = |
| i tutaj też musisz zwrócić uwagę na |
| | Q(x) | | (Q(x))2 | |
pochodną wewnętrzną...
13 lis 14:43
think: przykładowo
| | 1 | |
(ln(3x2 − x))' = |
| *(3x2 − x)' |
| | 3x2 − x | |
to na czerwono to pochodna wewnętrzna
13 lis 14:46
bk: prosiłbym o szersze rozpisanie tego ponieważ mam problem
14 lis 12:44