oblicz wartośc funkcji... Proszę o pomoc! podstwaiam, ale nie wychodzi mi ciagle
Alicja: Oblicz wartość funkcji dla argumentów −2 oraz −3,75. a funkcja wygląda następująco:
log4(x+3)−1
13 lis 11:41
M4ciek:
a) log4(x+3) − 1 =
= log4(−2+3) − 1 =
= log4(1) − 1 =0 −1 = −1
b) log4(−3.75 + 3) − 1 =....
....
13 lis 11:58
Alicja: w a) ma wyjść1,5 ; o
13 lis 12:08
Kejti: z b) jest coś nie tak.. liczba logarytmowana musi być większa od zera..
13 lis 12:10
M4ciek: To chyba masz zle odpowiedzi
13 lis 12:11
Alicja: tak jest w książce. mamoooooo! i skąd ja mam wiedzieć jak to ma być...
13 lis 12:12
M4ciek: To ja nie wiem , moze cos zle robimy.
13 lis 12:14
Alicja: Hm... no nic, dzięki w każdym bądź razie=)
13 lis 12:28