elemenyt statystyki zadania
marcin13519: dany jest zestaw liczb: 3, 8, 5, 4, 1, 2, 1, 4. oblicz średnią arytmetyczną, modę, medianę
odchylenie standardowe
13 lis 11:28
M4ciek:
Mediana : 1,1,2,3,4,4,5,8
Srednia arytmetyczna:
| 3+8+5+4+1+2+1+4 | | 28 | |
| = |
| = 3.5 |
| 8 | | 8 | |
Odchylenie standardowe:
| (3−3.5)2+(8−3.5)2+(5−3.5)2+(4−3.5)2+(1−3.5)2+(2−3.52)+(1−3.5)2+(4−3.5)2) | |
| = |
| 8 | |
=....
Policz sam

Moda (Dominanta) :
1,1 oraz 4,4.
13 lis 11:39
marcin13519: dzięki
13 lis 11:48
marcin13519: a może obliczysz za mnie to ile powinno być
13 lis 11:52
M4ciek:
Sprawdz czy Ci sie odp. zgadzaja
13 lis 11:52
M4ciek: A nie umiesz sam

? Masz internet , a nie masz kalkulatora

?
13 lis 11:53
marcin13519: policz ty ja tego nie umię
13 lis 11:53
marcin13519: weż policz ja nie umię takich zadań
13 lis 11:57
M4ciek:
A jak zdasz mature

Bo widze , ze wklejasz zadania z roznych dzialow.(powtorzenia)
Od ciagow po statystyke do prawdopodobienstwa
13 lis 11:59
M4ciek: W tym nie ma nic skomplikowanego.Podstawiasz liczby i liczysz na kalkulatorze
13 lis 12:00
marcin13519: napisz jak to się robi
zacznij to robić
13 lis 12:40
mag12318: niech ktoś obliczy mi to
13 lis 20:12
marcin13519: niech ktoś obliczy mi to
13 lis 20:13