ciagi
karol: pomiedzy liczby 3 oraz 18 wstaw dwie liczby tak, aby trzy pierwszy byly kolejnymi wyrazami
ciagu arytmetycznego, a trzy ostatnie kolejnymi wyrazami ciagu geometrycznego
12 lis 23:16
Marcin W: 3,x,y,18 − nasze zestawienie licz
x−3=y−x (to nam gwarantuje ze arytmetyczny)
| y | | 18 | |
| = |
| ( a to ze geometr) |
| x | | y | |
rozwiaz uklad
12 lis 23:30
karol: moglbys to rozwiazac? bo w ogole nie chce mi to wyjsc
12 lis 23:50
M4ciek:
Wklej tu i pokaz co Ci nie wychodzi

Bo co to za problem rozwiazac uklad
12 lis 23:52
Kejti: i już widać kto na bezsenność cierpi
12 lis 23:55
M4ciek: Zaraz bezsennosc

Musze dzisiaj pozno zasnac , zeby pozno wstac

Bo jutro ide na 18stke
12 lis 23:58
Mateusz : Pomiędzy liczby 58 i 25 wstaw dwie liczby tak aby wraz z danymi tworzył ciąg arytmetyczny
20 sty 12:41
Eta:
58, 58+r, 58+2r , 58+3r=25 to r= −11
i mamy :
58,47,36,25
20 sty 12:46