sprowadx do najprostrzej postaci...
jolek...........: ((2− ∛54)− (2−√45))/(√5− ∛2)
12 lis 23:02
jolek...........: doprowadź do najprostszej postaci..
12 lis 23:04
jolek..: ((2− ∛54)− (2−√45))/(√5− ∛2) = (2− 〖54〗
31−2+〖45〗
21)/(5
21− 2
31 ) =(〖54〗
31+
〖45〗
21)/(5
21− 2
31 ) = i nie wiem co dalej robi i czy to jest dobrze,,, proszę o pomoc
12 lis 23:16
toja: 54=2*27
45=5*9
12 lis 23:23
toja: 3√54=3√27*2=3√27*3√2=33√2
12 lis 23:27
toja: poradziłeś sobie?
12 lis 23:37
edek: proszę o pomoc liczba 225 * 2550 jest równa?
13 lis 16:22