matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
procenty
anula:
sprzedawca obniżył cenę o 10% a później jeszcze o 20% ile procent obniżono cenę
12 lis 20:55
corn:
0,9x*2/10=18/100x 100%−18%=82%
12 lis 20:59
think:
https://matematykaszkolna.pl/forum/63839.html
a to co
? za duży wysiłek żeby ruszyć odrobinę mózgownicą
12 lis 21:00
MW:
0,9*0,8=0,72 czyli o 28%
13 lis 08:02