ciag geometryczny
janusz: ile początkowych wyrazów ciągu geometrycznego (an ) o iloczynie g należy zsumowac ,aby
otrzymac liczbę S ? a1=5 ,g=5, s=1275 proszę o pomoc g oznacz iloraz pomocy nie
wiem jakiego wzoru użyc
12 lis 20:26
kaz: skorzystaj ze wzoru na sumę ciągu geometrycznego
12 lis 20:32
Bogdan:
Nawet zapisać dokładnie treści zadania januszu Ci się nie chce, nie dziwi więc
to, że rozwiązać banalne zadanie, w którym wystarczy skorzystać z gotowego wzoru,
który jest w Twoim podręczniku − też Ci się nie chce.
12 lis 21:19