matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz dziedzine i miejsce zerowe
sysa2:
f(x)=4x
2
−1:x−2
12 lis 19:41
Eta:
4x
2
−1
f(x)=
x−2
D
f
: x−2 ≠0 => x€ R\ {2} miejsce zerowe: 4x
2
−1=0 to: x=
1
2
v x = −
1
2
12 lis 19:49