matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
tg3x = -1
IksIgrekZet:
Muszę rozwiązać równanie : tg3 x = − 1 Proszę tylko o sprawdzenie i w razie pomyłki poprawić.
tg3x=−1 3x=3/4π + kπ / : 3 x = 1/4π + kπ/3 Dobrze?
12 lis 19:35
Bogdan:
Jest dobrze, podaj jeszcze założenie.
12 lis 21:53