matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
tryg
yyy:
1+sin2x=cos2x 1+
2tgx
1−tg
2
x
=
1+tg
2
x
1−tg
2
x
1−tg
2
x+2tgx−1−tg
2
x
(1−tgx)(1+tgx)
= 0
2tgx(1−tgx)
= 0
(1−tgx)(1+tgx)
2tgx
1+tgx
=0 zał. tgx≠−1 x≠−
π
4
+kπ 2tgx=0 tgx=0 x=kπ, dla k∊Z Mógłby ktoś rzucić na to okiem
?
12 lis 18:58
Jack:
odpowiedź
12 lis 19:05
yyy:
dziękuję
12 lis 19:12