matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
za
TOmek:
Podstawa trójkąta równoramiennego i wysokość opuszczona na podstawę mają równe długośći. Wyznacz kosinusa kąta przy podstawie. i co robić
jakies wskazówki?
12 lis 18:00
Godzio:
1
c
2
+ (
c)
2
= x
2
⇒ x = ...
2
1
c
2
cosα =
= ...
x
12 lis 18:02
TOmek:
ok, dzieki
12 lis 18:04