sinusy
smutna: Dany jest trójkąt prostokątny o wierzchołkach
A=(8,3)
B=(0,4)
C=(2,0)
Jeżeli
α= kąt CAB
β= Kąt ABC
12 lis 17:41
smutna:
Ktoś może wie jak to ugyzc?
12 lis 17:54
sushi_ gg6397228:
zrob rysunek trojkata
12 lis 18:00
sushi_ gg6397228: i policz dlugosci bokow
12 lis 18:00
smutna: a jak sie liczy długosci boków?
12 lis 18:02
sushi_ gg6397228:
12 lis 18:04
sushi_ gg6397228: długosc boku= długosc odcinka |AB|
12 lis 18:04
smutna:
ale ja np. nie wiem ile ma np. odcinek AB
12 lis 18:07
sushi_ gg6397228:
masz podane wspolrzedne wiec do wzoru
12 lis 18:14
smutna: acha juz wiem
juz mi sie cos przypomina
12 lis 18:15