fukcje
smutna:
Dla jakich wartości współczynnika K funkcja
y= 22−kx+4 nie ma miejsc zerowych?
12 lis 17:32
yyy: nie bedzie miała miejsc zerowych dla Δ<0
ułóż nierównosć
przypomnę, Δ=b2−4ac
12 lis 17:35
smutna:
Dany jest trójkąt prostokątny o wierzchołkach
A=(8,3)
B=(0,4)
C=(2,0)
| | sinα | |
Oblicz |
| Jeżeli α= kąt CAB |
| | sinβ | |
β= Kąt ABC
12 lis 17:35
smutna:
Hmmmm
rówanie to będzie
22−1+4?
ja nie wiem jak ułozyc rówanie
12 lis 17:37
yyy: ale to funkcja liniowa jest?
12 lis 17:41
smutna: nie pisze jak to funkcja ale pewnie kwadratowa
12 lis 17:41
yyy: to źlw spisany przykład.. przeciez to nie jest wzór funkcji kwadratowej..
12 lis 17:51
smutna:
acha ja mam nierównosc ułozyc a nie rówanie
a to ja nierównosci nie umiem ułozyc
12 lis 17:52
smutna: przykład dobrze spisany
12 lis 17:53
smutna:
hmmmm?
12 lis 18:08