matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi
smutna:
n+1
Dany jest ciąg an=
. Wyznacz wzór ogólny ciągu bn= an+1−an. Odpowiedz podaj w
n
najproszej postaci
12 lis 17:19
yyy:
b
n
=
n+1
n
+1−
n+1
n
b
n
=
n+1+n−n−1
n
b
n
=
n
n
b
n
=1
12 lis 17:28